Monday, 16 June 2014

PESTA FLORA 2014 PUTRAJAYA

Tak tahu pulak aku ade pesta flora kat putrajaya..almaklumlah..jarang-jarang tengok berita.Biasanye hujung minggu aku gan family selalu kuar makan..rancangan aku asalnye nak gi makan kat puri pujangga UKM..teringin nak makan mee rebus Johor dia memang sedap dan harga pun berpatutan.
last2 tukar program bila kekawan bercerita tentang  pesta flora kat putra jaya..apelagi  ajakle my hubby pergi sana




sebelum tu selfie dulu gan budak kecikni  dlm kete


 Sebelum kite gi tengok bunga ..mestilah gi makan dulu..perut tak  tahan lapar...singah jap makan kat medan ikan bakar sebelah gan pullman..harga berpatutan, rasapun boleh tahan



haa..tengok tu masing-masing layan je makan..sambil menikmati permadangan tasik




taraa...dah sampai pun kami kat pesta flora,,anak2 teruja tengok cantik pulak payung-payung tu digantung kat atas jadikan lampu



budak-budak ni kalau bergambar??????


macam-macam hiasan ade







Umie Gan Abah jadi jurugambar lak ari ni..anak2 sibuk nak possing


Taman bandaraya ShahAlam cantik dan unik aka tengok..sebab hiasan taman banyak dihasilkan dari bahan terbuang, botol-botal air mineral dijadikan kanopi,,sorylah gambarnye tak ade sebab dah malam gambar tak terang, lagipun botol2 tu bercahaye dijadikan lampu liplap2 u.


Nampak cam biasa je tapi bila dah digubah gan bunga2 warna warni cantik jadinye..
Yang aku dengar terdapat lebih dari 200 AKTIVITI HARIAN akan dijalankan sepanjang Festival Bunga Floria Putrajaya 2014 ini. macam-macam ade, antaranye aktiviti demonstrasi bunga, gardening workshop, hiburan, pertandingan fotografi, pertandingan cat air) dan lain-lain lagi. Semuanya best-best dan menarik.Kalau tak silap aku ae 35 negara luar yang turut serta dalam Festival Floria Putrajaya 2014 seperti Australia, China, Jepun, Taiwan, Korea, Hong Kong, Amerika, United Kingdom, Singapura, Indonesia, Thailand, New Zealand dan lain-lain lagi. 





ni..bergambar bawah terowong lampu warna biru..macam duk dalam laut pulak



Cantikan hiasan taman-taman kat sini....landskap negara thailand pun cantik, bentuk rama-rame tapi tak de dlm blog ni x 


Ni baru sempat abah gan umie nak possing..memang tak rugi pun kalau ko orang datang sini..haa..kalau rasa nak beli bunga pun boleh..bayak gerai-gerai yang jaul bunga..tapi aku tak sempat nak pi tengok ..dah tak larat nak jalan..hii...hhiii nasib baik gak tak sempat, kalau tak koreng duit my hubby kene layan darling dia ni..


dah penat aku rasa jejalan tengok bunga ni..budak2 ni tak reti penat langsung..kalau nak tau banyak lagibunga-bunga kat sini..sikit je aku update..nak pi Marina Kat Pullmanlaknak tengok Megic Night pulak


susah nak parking kat sini..terpaksa kami parking jauh...nak tengok punye pasal jalan jauh pun tak apelah


sebenarnye aku gan anak2 tak pernah tengok pertandingan perahu berhias ni
anak-anak seronok tengok ni


Canti-cantik pulak perahu-perahu ni..kalau nak tau kat atas tu perahu berhias dari terengganu.negari aku tu. sesungguhnye aku banga jadi anak terengganu..huuu.huuu


masing-masing dah penat..esok nak sekolah..tak tengok sampai habis pun..nak tak nak kene balik dulu.
terjumpe la pari-pari ni, apelahi bebudak ni gedik le nak bergambor


umie gan abah layan jelah anak-anak ni..huuu..huuu bukan selalu pun kan???????????????



last possing sebelum sampai kat kete
ape-ape pun seronok ari ni bawak anak-anak jalan..
datang jangan tak datang..berbalai-baloi




Festival Bunga 'Putrajaya Floria' 2014


Tarikh :
14 - 22 Jun 2014

Bayaran : dewasa RM 3.00
Kanak-kanak : RM 1.00 (7-12 tahun)

Waktu Operasi Floria Putrajaya :
Isnin - Khamis
9 pagi - 1030 malam

Jumaat - Ahad
9 pagi - 12 tengah malam

Lokasi Festival Bunga Floria Putrajaya 2014 :
Promenade, Presint 4, Putrajaya


KNIT COTTON DESIGN BONDS

Knit cotton bonds design Sangat2 rare, kain best and cun. Real bonds, Jimat banyak , beli bonds sehelai pun dah rm 30++ Beli kain 1 m bo...