Thursday, 24 April 2014

Buffet Ramadhan PWTC

Cari-punya Cari dapat tempat kat PWTC,,tak tau pulak aku kat PWTC ni ade buffet ramadhan..en google yg tolong carikan...ape lagi tengok harga lebih kurang je kat bangi golf cubalah..


tengok jelah en hubby ni pening nak pilih yang mana satu yg nak makan..ni semua gurai makan kampung
banyak gerai-gerai dan macam2 masakan ade


walaupun raya lambat lagi..tapi kita dah boleh makan menu raya..haa ni dia ketupak lemang, nasi impet gan serunding pun ade,...kalu x dapat balik kampung tu tak kempunan sangatlah , sebab dapat jugak makan lemang ni ha


ishh orng lain mane boleh duduk  tu tengok atas meje dah siap tulis nama saya ye..wani lagi...haa.kalau booking awal memang tak perlu risau kalau sampai lambat pun sebab tempat pasti ade


Pulut Kuning west lemang, rendang and serunding



dah semestinya makanan kegemaran aka...penuci mulut tapai siap bungkus daun getah lagii..uwaaaa...ingat kat mak aku..dulu masa raya pasti aku gan adik beradik kene bungkus tapai daun getah ni,,




tengoklah sikeikni sampai steam mata2 bertapa lazatnye makanan tu


kebetulan anak-anak aku balik sini..2 oarang ni duk kat kampung gan nenek dia...sempat jugak merasa bukat puasa gan family ye..tengok macam orang tak makan setahun..haa...haaa jangan marah yee


ape-ape pun aku buka puasa makan ni dulu soup cendawan gan sirip ikan YU  sedap memang berbaloi-baloi....




kalau u all nak tau ni makan orng nogori sembilan pucuk ubi masak tempoyak...pedas ooo..


kat sini pun kita tak sunyi ade jega halwa telinga.....sape nak nyayi pun boleh ..u all ade kenal ke sape yang tengah nyayi tu..haa cube teke???/


aku sendiri pun pening nak pilih makan sebab terlampau banyak sangat makanan.. 3 , 4 kali pusing x jugak ambik makanan..hii..hii sebenarnye nak sport Check nak tengok same tak gan bangi golf...jangan marah ye


nilah buah hati pengarang jantung aku gan en hubby....tanpe dia orang sunyi  u


buat kenangan ni kat pintu masuk pwtc


ummi gan abah pun nak jugak gedik..ingat anak2 je..

ape-ape pun u all boleh cuba datang berbuka puasa kat sini...berbaloi gan harga
ni..4 bintanglah aku bagi


IMPIANA HOTEL KL

Sibu sampai tak kesempatan nak edit blog ni...ni sebenarnye  kat impiana hotel kuala lumpur.
Biasalah bila tiba bulan puasa sibuk menacari tempat untuk berbuka puasa..walaupun kat aku kerja bangi golf resort tu hari2 ade buffet ramadhan nak jugak aku merasa kat tempat2 lain..tengok jelah gambar2 kat bawah ni memang menarik




hii..hiii sebab bayaran untuk seorang mahal  jadi aku pun ambik makan yg mahal sikit lah yee...haaa..tengok udang seefood yg lain ni meleleh air liuk deng ni ha..ape lagi layan


dan ni lagi satu pat yang aku suke ..hii..hii tengok le en hubby ni x de dah nak bawak gi meje terus je ngap kat situ je..durian tu mahal beb jangan tak makan...buah-buahan memang jenis yg mahal2 sikit pastu fesh u..sodop..



sambil makan-makan tu tak delah sunyi,,ade kugiran..boleh lah x de menyakitkan telinga

pilihan makanan x le banyak cam kat bgr ..tapi ape yang terhidang memang puas hati...


kalau nak tau aku ni ikut je..yang tukang bayar ni haa..amoi ni.....tq..so much belanja kita oarang makan  tempat yang mahal ni..hii..hii tahun akan datang boleh la lagi ye...


sape2 yang suke makan ikan bakar tu memang tak rugi datang sini ..tengoklah sape tak tergoda tengok ikan ni  fesh2 lagi plus besar u...wlapun lame tunggu jgk nak makan
lame x pe janji dapat

ni satu lagi yang aku suka..ambik sendirikan....org nak kata ape pun katalah yang pasti aiskrim ni memang sedap ye,,,


Se kenik ni ni pulak cam dia pulak yg puasa..x lalu nak makan...heemmm jenuh nak pujuk makan..bukan tau takut orang tau merayap je...ape ape pun best memang best datang buffet kat sini..walaupun harganye agak mahal tapi x rugi janji puas hati




Buffet ramadhan bangi golf



haaa..haaa tengok tu ida sempat lagi tidur




Bangi Golf Resort 016-2678284

Salam Semua ,,tak lama lagi kita dah nak puasa..dah tiba masa pulak aku buat iklan untuk BGR Restaurant
haa..buffet ramadhan dah tentu lah ade untuk buka puasa..segala juadah tersedia..nak makan ape ..boleh katakan semua ade kat BGR Ni..
ape pun iklan dulu ye berminat boleh call Wani-016-2678284/016964544


haa..takkan tengok ayam bakar ni tak terliur kot..jom buka puasa kat bangi golf resort..
tak rugirasanya sebab bermacam-macam pilihan kita ade..berbaloi dengan harga yg ditarwarkan
tapi  seme ni gambar tahun lepas punya nanti dah bulan puasa tahun ni saya ambik gambar baru


guest pun tak perlu risau tempat Solat sebab pihat BGR ade menyediakan tempat untuk solat lelaki dan wanita...jadi tak menjadi masalah untuk guest sambung balik makan selepas solat..haa..kan tak rugikan buffet ramadhan kat BGR boleh makan sampai puas u.



ni anta disert2 yg BGR sediakan ..selalunye maam-macam ade sampaikan u all semua tak tau nak makan yang mane..

sape yang suka makanan kampung ulam-ulam pun ade..siap petai jering bagai..haaa.haa.jangan balik umah nanati bilik air berbau sudah...hii..hii bau tak ape janji makan sedapkan.. ape kisah cuci jelah


kalau bawak anak-anak pasti suka makan pencuci mulut ni
memang sedap




haaa..haaa ni iklan untuk tempahan ye..boleh call je terus


menarikan macam-macam ade




Haa..ni dia nasi Arab..tapi bukan ari -ari ade..nasib and rezeki je kalau datang tu ade
harap-harap tahun ni dapat lah u all makan ye..



amaam x terliur ke tangok ni...ha..kalau berminat nak makan dan dpt harga murah tu
boleh buat tempahan awal atau pun beli vouher..boleh all je saya
wani 016-2678284


semestinye boleh makan sampai kenyang
selalunye guest puas hati..jadi tak sia2 u all pilih BGR untuk berbuaka puasa...cube jangan tak cuba

jadi...jangan lupa call untuk tempahan dan belian voucher ye ..kalau beli awal dpt harga murah
tel wani
016-2678284/1069645544

Monday, 21 April 2014

Semalam punya cita

Di sempoi coffee....


biasalah ari minggu sekli sekale tu makan kat luar..jenuh fikir mana lak pulak nak makan ni...ape lagi en google le tempatnye...cari punye cari berkenan la pulak kat sempoi coffee ni

Yg ni memang sempoi ayat anak aku...
Aku: affan . Nape tak makan telur tu?
Affan: eh ade telur ke? Tak nampak pulak.
apa lg kami bantai gelak.
Dah terlampau lapar x nmpk telur dada
 dlm pinggan tu..

Boleh tahan rase dia
Masing2 ikut selera sendiri layan je bebudak ni.
Sikecik mkn jgk akhirnye

My hubby x de benda lain nak mkn...sup tulang
menjadi pilihan...rasa boleh tahan
Ni dia bubur nasi ..ade bilis dan telur masing
kat dalam bubur ni...haa..haa yg ni aku punye...ingat nak mkn laksa tapi
tak de pulak kat sini..bubur2 pun buburlah...
Yg pasti anak puas hati gan pilihan masing..
layan.....


Haa...haaa ummie gan abah nak possing gedik jap
Budak nikan klu ambik gambar muke tu tak pernah nak elok...
Same je gsn kakak dia ni..klu blh muke tu klu buat buruk pun sanggup

Ape2 pun kami puas hati mkn kat sini..harga lebih kurang je kat kopitiam yg lain..
Yg paling aku suke tiramitsu kek..sedap..anak2 suke....nak tahu sedap tak sedap boleh cube kat sempoi coffee ni

KNIT COTTON DESIGN BONDS

Knit cotton bonds design Sangat2 rare, kain best and cun. Real bonds, Jimat banyak , beli bonds sehelai pun dah rm 30++ Beli kain 1 m bo...