Sunday, 13 August 2017

RESEPI SATAY IKAN

Dulu masa kecik. Keluar je pintu sekolah, wajib beli saty ikan ni. 1 cucuk 10 sen. Skrg nak dpat susah. Tak semua pasar malam ada jual..

Malam ni kita bakar sendiri buat santapan
50 cucuk sekali hadap utuk 4 org. Macam pirana 🐠🐠🐠🐠🐠licinnn
😂😂😂😂😂

Resepi
Bahan-bahan:

***Macam nak buat keropok.lekor je..
     Yg beza tak banyak guna sagu

1 kg ambil  isi .* jangan rebus isi mentah  – dikisar lumat

100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji ( saya tepung sagu 2 sudu * sagu biji sy tumbuk je)

1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
sudu teh serbuk perasa – ikut suka
1 sudu besar baking power

Cara memasak:

1. isi ikan kisar sekali dgn bersama bawang besar hingga lumat. ( jgn guna air nanti lembek)

2. Gaulkan sekali dgn tepung kanji, tepung sagu , garam dan baking powder.

3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.

5. Cucukkan pada lidi dan bakar.

#lebih boleh simpan dalam peti. Nak makan baru bakar.

Saya bakar atas dapur gas je. Guna api slow. * jangan kene tungku dpr.hii..hii bukan apa. Takit satay tu kotor.pegang je pusing2..bakar pun x lama

p/s: kalau rasa adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat di tangan.

SOS MANIS
(Basik. Nak pedas kita tambah cili kemudian)
😊😊

Bahan-bahan:
4 ulas bawang putih – dikisar lumat
1 ½ cawan air
1 sudu sudu besar tepung ubi kayu/tepung kanji –dibancuh dengan 2 sudu besar air
6 sudu makan gula
½ sudu makan garam
Sedikit serbuk perasa
Sedikit pewarna merah

Cara memasak:
1. Tumiskan bawang putih dalam periuk. (Tanpa minyak)
2. Masukkan air.
3. Masukkan gula, garam, serbuk perasa dan pewarna merah. Warna merah tu pakai sikit je. Bila dah bercampur dgn tepung uni tu color jadi nampak warna pink. Kacau..

4. Masukkan tepung kanji yang telah dibancuh dan kacau sehingga mendidih.
5. Biarkan sejuk dan sedia untuk dihidang.

• klu utk sos pedas, nak senang . bahagiakan je  sos manis yang dua bahagian,

satu bahagian mcampurkan dengan sos cili supaya pedas. Bland cili api ikut rasa nak pedas. Cmpur dalam sos manis. Panas sekejap nak baginsebati

* bila nak makan. Sy campurkan sekali sos pedas dan manis.. hii..hiii baru sedap

Thursday, 3 August 2017

PENGGUNAAN BC 100 LOTION

SE TIAP  PE NYaKIT  PaST1  aDA  PENA WARNYA  KE CUALI  MATI ::.
( Sem buh  De ngan 1zin-Nya )

L O T I O N   S E R B A G U N A

Diluluskan oleh KKM (NOT121201739K)

💃Kaw@n saya saki t ping g@ng teruk kerana kerj@ angkat barang bera t.Pergi urut dah 4 kali,makan uba t taha n saki t pun tak lega.Lepas saya perkenal krim bc100....Dua hari kemudian dia order lagi,untuk standby katanya.Saya jua l dekat 20 botol minggu pertama...---Hj Yushalani(Kuala Krai)

💃Dah 3 tahun saya menderita saki t buah ping gang.Kencing guna paip dan beg kencing.Tapi saya tak putus asa.Kawan suruh cuba bc100..lepas 6 hari guna, dengan izin-Nya saya dah ok dan dapat kencing macam biasa...Nasib baik saya tak putus asa, Alhamdulillah--- Pn Mahani (Kelantan)

💃G out saya dah diperingkat teruk. lepas sapu bc100...dengan izin-Nya berkes@n pula kepada saya.Tak sampai 20 minit anak d@tang, terpijak kaki saya, saya tak ter @sa saki t dah.Kemudian jalan pun dah tak saki t. Ustaz Nasrul(Klang)

💃Saya stro k dan terlantar 1 tahun.Berkat doa, usaha dengan bc100 dan pastinya izin-Nya juga, pada mulanya saya boleh gerak tangan dan kini saya dah mula boleh berjalan.Alhamdulillah---Alexzander(Brunei)

💃Saya mengidap b atu karang.Saya berusaha sapu dengan bc100 selama 3 bulan dan hanya sapu ketika saki t.Pada satu pagi air kencing kehitaman dan sangat kotor.Sejak itu dengan izin-Nya tidak saki t lagi---En Roshidi(S.P)
============================
Ingin mencuba dengan bc100?
Whatsap <BC100>

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

#IntenseEnergyBC100
#BC100LotionAjaib
#bc100

SE TIAP  PE NYaKIT  PaST1  aDA  PENA WARNYA  KE CUALI  MATI ::.
( Sem buh  De ngan 1zin-Nya )

L O T I O N   S E R B A G U N A

Diluluskan oleh KKM (NOT121201739K)

💃Kaw@n saya saki t ping g@ng teruk kerana kerj@ angkat barang bera t.Pergi urut dah 4 kali,makan uba t taha n saki t pun tak lega.Lepas saya perkenal krim bc100....Dua hari kemudian dia order lagi,untuk standby katanya.Saya jua l dekat 20 botol minggu pertama...---Hj Yushalani(Kuala Krai)

💃Dah 3 tahun saya menderita saki t buah ping gang.Kencing guna paip dan beg kencing.Tapi saya tak putus asa.Kawan suruh cuba bc100..lepas 6 hari guna, dengan izin-Nya saya dah ok dan dapat kencing macam biasa...Nasib baik saya tak putus asa, Alhamdulillah--- Pn Mahani (Kelantan)

💃G out saya dah diperingkat teruk. lepas sapu bc100...dengan izin-Nya berkes@n pula kepada saya.Tak sampai 20 minit anak d@tang, terpijak kaki saya, saya tak ter @sa saki t dah.Kemudian jalan pun dah tak saki t. Ustaz Nasrul(Klang)

💃Saya stro k dan terlantar 1 tahun.Berkat doa, usaha dengan bc100 dan pastinya izin-Nya juga, pada mulanya saya boleh gerak tangan dan kini saya dah mula boleh berjalan.Alhamdulillah---Alexzander(Brunei)

💃Saya mengidap b atu karang.Saya berusaha sapu dengan bc100 selama 3 bulan dan hanya sapu ketika saki t.Pada satu pagi air kencing kehitaman dan sangat kotor.Sejak itu dengan izin-Nya tidak saki t lagi---En Roshidi(S.P)
============================
Ingin mencuba dengan bc100?
Whatsap <BC100>

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

#IntenseEnergyBC100
#BC100LotionAjaib
#bc100


SE TIAP  PE NYaKIT  PaST1  aDA  PENA WARNYA  KE CUALI  MATI ::.
( Sem buh  De ngan 1zin-Nya )

L O T I O N   S E R B A G U N A

Diluluskan oleh KKM (NOT121201739K)

💃Kaw@n saya saki t ping g@ng teruk kerana kerj@ angkat barang bera t.Pergi urut dah 4 kali,makan uba t taha n saki t pun tak lega.Lepas saya perkenal krim bc100....Dua hari kemudian dia order lagi,untuk standby katanya.Saya jua l dekat 20 botol minggu pertama...---Hj Yushalani(Kuala Krai)

💃Dah 3 tahun saya menderita saki t buah ping gang.Kencing guna paip dan beg kencing.Tapi saya tak putus asa.Kawan suruh cuba bc100..lepas 6 hari guna, dengan izin-Nya saya dah ok dan dapat kencing macam biasa...Nasib baik saya tak putus asa, Alhamdulillah--- Pn Mahani (Kelantan)

💃G out saya dah diperingkat teruk. lepas sapu bc100...dengan izin-Nya berkes@n pula kepada saya.Tak sampai 20 minit anak d@tang, terpijak kaki saya, saya tak ter @sa saki t dah.Kemudian jalan pun dah tak saki t. Ustaz Nasrul(Klang)

💃Saya stro k dan terlantar 1 tahun.Berkat doa, usaha dengan bc100 dan pastinya izin-Nya juga, pada mulanya saya boleh gerak tangan dan kini saya dah mula boleh berjalan.Alhamdulillah---Alexzander(Brunei)

💃Saya mengidap b atu karang.Saya berusaha sapu dengan bc100 selama 3 bulan dan hanya sapu ketika saki t.Pada satu pagi air kencing kehitaman dan sangat kotor.Sejak itu dengan izin-Nya tidak saki t lagi---En Roshidi(S.P)
============================
Ingin mencuba dengan bc100?
Whatsap <BC100>

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

#IntenseEnergyBC100
#BC100LotionAjaib
#bc100



SE TIAP  PE NYaKIT  PaST1  aDA  PENA WARNYA  KE CUALI  MATI ::.
( Sem buh  De ngan 1zin-Nya )

L O T I O N   S E R B A G U N A

Diluluskan oleh KKM (NOT121201739K)

💃Kaw@n saya saki t ping g@ng teruk kerana kerj@ angkat barang bera t.Pergi urut dah 4 kali,makan uba t taha n saki t pun tak lega.Lepas saya perkenal krim bc100....Dua hari kemudian dia order lagi,untuk standby katanya.Saya jua l dekat 20 botol minggu pertama...---Hj Yushalani(Kuala Krai)

💃Dah 3 tahun saya menderita saki t buah ping gang.Kencing guna paip dan beg kencing.Tapi saya tak putus asa.Kawan suruh cuba bc100..lepas 6 hari guna, dengan izin-Nya saya dah ok dan dapat kencing macam biasa...Nasib baik saya tak putus asa, Alhamdulillah--- Pn Mahani (Kelantan)

💃G out saya dah diperingkat teruk. lepas sapu bc100...dengan izin-Nya berkes@n pula kepada saya.Tak sampai 20 minit anak d@tang, terpijak kaki saya, saya tak ter @sa saki t dah.Kemudian jalan pun dah tak saki t. Ustaz Nasrul(Klang)

💃Saya stro k dan terlantar 1 tahun.Berkat doa, usaha dengan bc100 dan pastinya izin-Nya juga, pada mulanya saya boleh gerak tangan dan kini saya dah mula boleh berjalan.Alhamdulillah---Alexzander(Brunei)

💃Saya mengidap b atu karang.Saya berusaha sapu dengan bc100 selama 3 bulan dan hanya sapu ketika saki t.Pada satu pagi air kencing kehitaman dan sangat kotor.Sejak itu dengan izin-Nya tidak saki t lagi---En Roshidi(S.P)
============================
Ingin mencuba dengan bc100?
Whatsap <BC100>

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

#IntenseEnergyBC100
#BC100LotionAjaib
#bc100




SE TIAP  PE NYaKIT  PaST1  aDA  PENA WARNYA  KE CUALI  MATI ::.
( Sem buh  De ngan 1zin-Nya )

L O T I O N   S E R B A G U N A

Diluluskan oleh KKM (NOT121201739K)

💃Kaw@n saya saki t ping g@ng teruk kerana kerj@ angkat barang bera t.Pergi urut dah 4 kali,makan uba t taha n saki t pun tak lega.Lepas saya perkenal krim bc100....Dua hari kemudian dia order lagi,untuk standby katanya.Saya jua l dekat 20 botol minggu pertama...---Hj Yushalani(Kuala Krai)

💃Dah 3 tahun saya menderita saki t buah ping gang.Kencing guna paip dan beg kencing.Tapi saya tak putus asa.Kawan suruh cuba bc100..lepas 6 hari guna, dengan izin-Nya saya dah ok dan dapat kencing macam biasa...Nasib baik saya tak putus asa, Alhamdulillah--- Pn Mahani (Kelantan)

💃G out saya dah diperingkat teruk. lepas sapu bc100...dengan izin-Nya berkes@n pula kepada saya.Tak sampai 20 minit anak d@tang, terpijak kaki saya, saya tak ter @sa saki t dah.Kemudian jalan pun dah tak saki t. Ustaz Nasrul(Klang)

💃Saya stro k dan terlantar 1 tahun.Berkat doa, usaha dengan bc100 dan pastinya izin-Nya juga, pada mulanya saya boleh gerak tangan dan kini saya dah mula boleh berjalan.Alhamdulillah---Alexzander(Brunei)

💃Saya mengidap b atu karang.Saya berusaha sapu dengan bc100 selama 3 bulan dan hanya sapu ketika saki t.Pada satu pagi air kencing kehitaman dan sangat kotor.Sejak itu dengan izin-Nya tidak saki t lagi---En Roshidi(S.P)
============================
Ingin mencuba dengan bc100?
Whatsap <BC100>

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

#IntenseEnergyBC100
#BC100LotionAjaib
#bc100




SE TIAP  PE NYaKIT  PaST1  aDA  PENA WARNYA  KE CUALI  MATI ::.
( Sem buh  De ngan 1zin-Nya )

L O T I O N   S E R B A G U N A

Diluluskan oleh KKM (NOT121201739K)

💃Kaw@n saya saki t ping g@ng teruk kerana kerj@ angkat barang bera t.Pergi urut dah 4 kali,makan uba t taha n saki t pun tak lega.Lepas saya perkenal krim bc100....Dua hari kemudian dia order lagi,untuk standby katanya.Saya jua l dekat 20 botol minggu pertama...---Hj Yushalani(Kuala Krai)

💃Dah 3 tahun saya menderita saki t buah ping gang.Kencing guna paip dan beg kencing.Tapi saya tak putus asa.Kawan suruh cuba bc100..lepas 6 hari guna, dengan izin-Nya saya dah ok dan dapat kencing macam biasa...Nasib baik saya tak putus asa, Alhamdulillah--- Pn Mahani (Kelantan)

💃G out saya dah diperingkat teruk. lepas sapu bc100...dengan izin-Nya berkes@n pula kepada saya.Tak sampai 20 minit anak d@tang, terpijak kaki saya, saya tak ter @sa saki t dah.Kemudian jalan pun dah tak saki t. Ustaz Nasrul(Klang)

💃Saya stro k dan terlantar 1 tahun.Berkat doa, usaha dengan bc100 dan pastinya izin-Nya juga, pada mulanya saya boleh gerak tangan dan kini saya dah mula boleh berjalan.Alhamdulillah---Alexzander(Brunei)

💃Saya mengidap b atu karang.Saya berusaha sapu dengan bc100 selama 3 bulan dan hanya sapu ketika saki t.Pada satu pagi air kencing kehitaman dan sangat kotor.Sejak itu dengan izin-Nya tidak saki t lagi---En Roshidi(S.P)
============================
Ingin mencuba dengan bc100?
Whatsap <BC100>

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

#IntenseEnergyBC100
#BC100LotionAjaib
#bc100


SE TIAP  PE NYaKIT  PaST1  aDA  PENA WARNYA  KE CUALI  MATI ::.
( Sem buh  De ngan 1zin-Nya )

L O T I O N   S E R B A G U N A

Diluluskan oleh KKM (NOT121201739K)

💃Kaw@n saya saki t ping g@ng teruk kerana kerj@ angkat barang bera t.Pergi urut dah 4 kali,makan uba t taha n saki t pun tak lega.Lepas saya perkenal krim bc100....Dua hari kemudian dia order lagi,untuk standby katanya.Saya jua l dekat 20 botol minggu pertama...---Hj Yushalani(Kuala Krai)

💃Dah 3 tahun saya menderita saki t buah ping gang.Kencing guna paip dan beg kencing.Tapi saya tak putus asa.Kawan suruh cuba bc100..lepas 6 hari guna, dengan izin-Nya saya dah ok dan dapat kencing macam biasa...Nasib baik saya tak putus asa, Alhamdulillah--- Pn Mahani (Kelantan)

💃G out saya dah diperingkat teruk. lepas sapu bc100...dengan izin-Nya berkes@n pula kepada saya.Tak sampai 20 minit anak d@tang, terpijak kaki saya, saya tak ter @sa saki t dah.Kemudian jalan pun dah tak saki t. Ustaz Nasrul(Klang)

💃Saya stro k dan terlantar 1 tahun.Berkat doa, usaha dengan bc100 dan pastinya izin-Nya juga, pada mulanya saya boleh gerak tangan dan kini saya dah mula boleh berjalan.Alhamdulillah---Alexzander(Brunei)

💃Saya mengidap b atu karang.Saya berusaha sapu dengan bc100 selama 3 bulan dan hanya sapu ketika saki t.Pada satu pagi air kencing kehitaman dan sangat kotor.Sejak itu dengan izin-Nya tidak saki t lagi---En Roshidi(S.P)
============================
Ingin mencuba dengan bc100?
Whatsap <BC100>

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

#IntenseEnergyBC100
#BC100LotionAjaib
#bc100


SE TIAP  PE NYaKIT  PaST1  aDA  PENA WARNYA  KE CUALI  MATI ::.
( Sem buh  De ngan 1zin-Nya )

L O T I O N   S E R B A G U N A

Diluluskan oleh KKM (NOT121201739K)

💃Kaw@n saya saki t ping g@ng teruk kerana kerj@ angkat barang bera t.Pergi urut dah 4 kali,makan uba t taha n saki t pun tak lega.Lepas saya perkenal krim bc100....Dua hari kemudian dia order lagi,untuk standby katanya.Saya jua l dekat 20 botol minggu pertama...---Hj Yushalani(Kuala Krai)

💃Dah 3 tahun saya menderita saki t buah ping gang.Kencing guna paip dan beg kencing.Tapi saya tak putus asa.Kawan suruh cuba bc100..lepas 6 hari guna, dengan izin-Nya saya dah ok dan dapat kencing macam biasa...Nasib baik saya tak putus asa, Alhamdulillah--- Pn Mahani (Kelantan)

💃G out saya dah diperingkat teruk. lepas sapu bc100...dengan izin-Nya berkes@n pula kepada saya.Tak sampai 20 minit anak d@tang, terpijak kaki saya, saya tak ter @sa saki t dah.Kemudian jalan pun dah tak saki t. Ustaz Nasrul(Klang)

💃Saya stro k dan terlantar 1 tahun.Berkat doa, usaha dengan bc100 dan pastinya izin-Nya juga, pada mulanya saya boleh gerak tangan dan kini saya dah mula boleh berjalan.Alhamdulillah---Alexzander(Brunei)

💃Saya mengidap b atu karang.Saya berusaha sapu dengan bc100 selama 3 bulan dan hanya sapu ketika saki t.Pada satu pagi air kencing kehitaman dan sangat kotor.Sejak itu dengan izin-Nya tidak saki t lagi---En Roshidi(S.P)
============================
Ingin mencuba dengan bc100?
Whatsap <BC100>

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

#IntenseEnergyBC100
#BC100LotionAjaib
#bc100


SE TIAP  PE NYaKIT  PaST1  aDA  PENA WARNYA  KE CUALI  MATI ::.
( Sem buh  De ngan 1zin-Nya )

L O T I O N   S E R B A G U N A

Diluluskan oleh KKM (NOT121201739K)

💃Kaw@n saya saki t ping g@ng teruk kerana kerj@ angkat barang bera t.Pergi urut dah 4 kali,makan uba t taha n saki t pun tak lega.Lepas saya perkenal krim bc100....Dua hari kemudian dia order lagi,untuk standby katanya.Saya jua l dekat 20 botol minggu pertama...---Hj Yushalani(Kuala Krai)

💃Dah 3 tahun saya menderita saki t buah ping gang.Kencing guna paip dan beg kencing.Tapi saya tak putus asa.Kawan suruh cuba bc100..lepas 6 hari guna, dengan izin-Nya saya dah ok dan dapat kencing macam biasa...Nasib baik saya tak putus asa, Alhamdulillah--- Pn Mahani (Kelantan)

💃G out saya dah diperingkat teruk. lepas sapu bc100...dengan izin-Nya berkes@n pula kepada saya.Tak sampai 20 minit anak d@tang, terpijak kaki saya, saya tak ter @sa saki t dah.Kemudian jalan pun dah tak saki t. Ustaz Nasrul(Klang)

💃Saya stro k dan terlantar 1 tahun.Berkat doa, usaha dengan bc100 dan pastinya izin-Nya juga, pada mulanya saya boleh gerak tangan dan kini saya dah mula boleh berjalan.Alhamdulillah---Alexzander(Brunei)

💃Saya mengidap b atu karang.Saya berusaha sapu dengan bc100 selama 3 bulan dan hanya sapu ketika saki t.Pada satu pagi air kencing kehitaman dan sangat kotor.Sejak itu dengan izin-Nya tidak saki t lagi---En Roshidi(S.P)
============================
Ingin mencuba dengan bc100?
Whatsap <BC100>

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

#IntenseEnergyBC100
#BC100LotionAjaib
#bc100



SE TIAP  PE NYaKIT  PaST1  aDA  PENA WARNYA  KE CUALI  MATI ::.
( Sem buh  De ngan 1zin-Nya )

L O T I O N   S E R B A G U N A

Diluluskan oleh KKM (NOT121201739K)

💃Kaw@n saya saki t ping g@ng teruk kerana kerj@ angkat barang bera t.Pergi urut dah 4 kali,makan uba t taha n saki t pun tak lega.Lepas saya perkenal krim bc100....Dua hari kemudian dia order lagi,untuk standby katanya.Saya jua l dekat 20 botol minggu pertama...---Hj Yushalani(Kuala Krai)

💃Dah 3 tahun saya menderita saki t buah ping gang.Kencing guna paip dan beg kencing.Tapi saya tak putus asa.Kawan suruh cuba bc100..lepas 6 hari guna, dengan izin-Nya saya dah ok dan dapat kencing macam biasa...Nasib baik saya tak putus asa, Alhamdulillah--- Pn Mahani (Kelantan)

💃G out saya dah diperingkat teruk. lepas sapu bc100...dengan izin-Nya berkes@n pula kepada saya.Tak sampai 20 minit anak d@tang, terpijak kaki saya, saya tak ter @sa saki t dah.Kemudian jalan pun dah tak saki t. Ustaz Nasrul(Klang)

💃Saya stro k dan terlantar 1 tahun.Berkat doa, usaha dengan bc100 dan pastinya izin-Nya juga, pada mulanya saya boleh gerak tangan dan kini saya dah mula boleh berjalan.Alhamdulillah---Alexzander(Brunei)

💃Saya mengidap b atu karang.Saya berusaha sapu dengan bc100 selama 3 bulan dan hanya sapu ketika saki t.Pada satu pagi air kencing kehitaman dan sangat kotor.Sejak itu dengan izin-Nya tidak saki t lagi---En Roshidi(S.P)
============================
Ingin mencuba dengan bc100?
Whatsap <BC100>

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

#IntenseEnergyBC100
#BC100LotionAjaib
#bc100


SE TIAP  PE NYaKIT  PaST1  aDA  PENA WARNYA  KE CUALI  MATI ::.
( Sem buh  De ngan 1zin-Nya )

L O T I O N   S E R B A G U N A

Diluluskan oleh KKM (NOT121201739K)

💃Kaw@n saya saki t ping g@ng teruk kerana kerj@ angkat barang bera t.Pergi urut dah 4 kali,makan uba t taha n saki t pun tak lega.Lepas saya perkenal krim bc100....Dua hari kemudian dia order lagi,untuk standby katanya.Saya jua l dekat 20 botol minggu pertama...---Hj Yushalani(Kuala Krai)

💃Dah 3 tahun saya menderita saki t buah ping gang.Kencing guna paip dan beg kencing.Tapi saya tak putus asa.Kawan suruh cuba bc100..lepas 6 hari guna, dengan izin-Nya saya dah ok dan dapat kencing macam biasa...Nasib baik saya tak putus asa, Alhamdulillah--- Pn Mahani (Kelantan)

💃G out saya dah diperingkat teruk. lepas sapu bc100...dengan izin-Nya berkes@n pula kepada saya.Tak sampai 20 minit anak d@tang, terpijak kaki saya, saya tak ter @sa saki t dah.Kemudian jalan pun dah tak saki t. Ustaz Nasrul(Klang)

💃Saya stro k dan terlantar 1 tahun.Berkat doa, usaha dengan bc100 dan pastinya izin-Nya juga, pada mulanya saya boleh gerak tangan dan kini saya dah mula boleh berjalan.Alhamdulillah---Alexzander(Brunei)

💃Saya mengidap b atu karang.Saya berusaha sapu dengan bc100 selama 3 bulan dan hanya sapu ketika saki t.Pada satu pagi air kencing kehitaman dan sangat kotor.Sejak itu dengan izin-Nya tidak saki t lagi---En Roshidi(S.P)
============================
Ingin mencuba dengan bc100?
Whatsap <BC100>

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

#IntenseEnergyBC100
#BC100LotionAjaib
#bc100

Wednesday, 2 August 2017

PENGGUNAAN BC 100 LOTION AJAIB

Berikut adalah maklumat KAEDAH PENGGUNAAN BC100.

Moga bermanfaat kpd kita semua...

========

KAEDAH PENGGUNAAN BC100

<< UNTUK KESIHATAN >>
[✔️] Stroke / Angin Akmar
(Sapu di tengkuk, bahu, saraf tunjang, then sapu di tempat kawasan yang lumpuh atau tidak bergerak / sapu seluruh badan)

[✔️] Migrain
(Sapu di tengkuk, kepala depan & belakang, tulang belakang telinga & bawah telinga)

[✔️] Kebas & Kejang
(Sapu dikawasan Kebas, Kejang & kawasan saraf tunjang

[✔️] Gout
(Sapu di tempat sakit/sendi yang sakit)

[✔️] Sakit Sendi
(Sapu di tempat sakit/sendi yang sakit dan persekitaran tempat yang sakit. Misalnya kalau sakit di lutut, sapu pada lutut , peha, juga betis dan keting)

[✔️] Penyembuhan Luka
(Sapu di tepi2 luka & sapu terus di luka. Bergantung kepada saiz luka)

[✔️] Sakit Buah Pinggang
(Sapu dibahagian belakang pinggang & tepi pinggang area saraf tunjang)

[✔️] Kencing Manis
(Sapu seluruh badan)

[✔️] Resdung
(Sapu di tulang hidung & tepi2 hidung hingga ke tulang diantara 2 mata)

[✔️] Asma
(Sapu di tengkuk & bahagian dada depan dan belakang ke atas)

[✔️] Tekanan Darah Tinggi / Kurang Darah
(sapu di tengkuk, bahu, area saraf tunjang, bahagian buah pinggang)

[✔️] Menghilangkan Alergik ( Makan Makanan Laut)
(Sapu diperut area hati, bahagian belakang area buah pinggang, dan tepat alahan)

[✔️] Mengurangkan kesan radiasi pada badan
(Sapu di mana2 bahagian badan yang selalu berinteraksi menggunakan alat elektronik.. Amalkan BC100 sebagai minyak rambut untuk mengurangkan radiasi. Sapu seluruh badan adalah lebih baik sebab radiasi tenaga kotor menembusi seluruh badan)

<< UNTUK LELAKI >>
[✔️] Tingkatkan Kualiti & Kuantiti Sperma
[✔️] Kelakian Tahan Lama
[✔️] Kelakian Membesar
[✔️] Menambah tenaga dan keupayaan ( Ketika Bersama Isteri )
(Sapu padat titik 3 jari bawah pusat ikut arah jam)

*** Cara sapuan dan urutan "JANTAN" boleh rujuk gambar rajah

[✔️] Kurangkan Perut Boroi
(sapu lawan/ikut jam di bahagian perut, tepi perut & belakang)

<< UNTUK WANITA >>
[✔️] Kurangkan Selulit
(Sapu bahagian bawah perut 3 jari jari telunjuk + jari tengah & jari manis. ikut/lawan jam)

[✔️] Kurangkan Berat Badan
(sapu dibahagian tempat2 yang berlemak lebihan)
***lebih banyak kuantiti penggunaan lebih bagus.

[✔️] Kulit lebih anjal
(sapu di bahagian yang ingin menganjalkan kulit anda)

[✔️] Kulit lebih berseri
(Sapu dimana2 sahaja.)

[✔️] Hilangkan Strech Mark
(sapu dibahagian yg ada stretch mark)

[✔️] Kurangkan Sakit Senggugut
(Sapu bahagian bawah perut 3 jari->jari telunjuk, jari tengah & jari manis. ikut/lawan jam).

[✔️] Hilangkan Jerawat & Jeragat
(sapu di seluruh bahagian muka)

[✔️] Membetulkan kitaran haid yang tidak betul
(Sapu bahagian ari-ari / bawah perut 3 jari->jari telunjuk jari tengah & jari manis. ikut/lawan jam)

[✔️] Menghilangkan Bau2an & Keputihan
(Sapu bahagian ari-ari / alat sulit dan celah2 paha)

[✔️] Mengetatkan Faraj
(Sapu dibahagian alat sulit. boleh masukkan 2 inci kedalam)

<< BAYI / KANAK-KANAK >>
[✔️] Pembentukan minda anak2
(sapu dibahagian kepala, bahagian tengkuk, bahu dan area saraf tunjang anak2 anda Selepas mandi waktu pagi & selepas mandi waktu sebelum tidur)

[✔️] Semakin Positif dan Aktif
(sapu di leher, di tapak tangan & tapak kaki anak anda)

[✔️] Menguatkan Daya Ingatan
(sapu dibahagian kepala & leher anak2 anda Selepas mandi waktu pagi & selepas mandi waktu sebelum tidur)

[✔️] Sebagai Anti-Radiasi
(ketika mengandung, sapu di bahagian perut)

[✔️] Membantu Tidur Awal ( Jika Selalu Tidur
lewat @ Lambat, sapu di leher, di tapak tangan & tapak kaki anak anda)

#KESEMUA DI ATAS ADALAH LEBIH BAIK JIKA MINUM AIR YANG DILETAKKAN BERSEBELAHAN BC100.

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

LUMPUH LOTION BC 100

Perkembangan hari pertama terapi, pesakit dapat mengangkat kaki kanannya yg lumpuh sepenuhnya sebelum ini serta dapat mengalihkan badannya utk meniarap.  Syukur Alhamdulillah.

www.wasap.my//60169645544
www.wasap.my//60166873113

Monday, 31 July 2017

INSTANT SHAWL RANECCA

Instant shawl Ranecca

By aida naim collection

Sarung semudah abc

Boleh ajust sampai L

Berminat whatspa kami

016 9645544 @ tinggalkan no hp diruang komen

#tudungmurah #shawl #astrogempak #putrajaya #terengganu
#selangor #cantik #murah #bergaya #selesa #instantshawl #rozitachewan #artis #malaysia



Instant shawl Ranecca

By aida naim collection

Sarung semudah abc

Boleh ajust sampai L

Berminat whatspa kami

016 9645544 @ tinggalkan no hp diruang komen

#tudungmurah #shawl #astrogempak #putrajaya #terengganu
#selangor #cantik #murah #bergaya #selesa #instantshawl #rozitachewan #artis #malaysia 




Instant shawl Ranecca

By aida naim collection

Sarung semudah abc

Boleh ajust sampai L

Berminat whatspa kami

016 9645544 @ tinggalkan no hp diruang komen

#tudungmurah #shawl #astrogempak #putrajaya #terengganu
#selangor #cantik #murah #bergaya #selesa #instantshawl #rozitachewan #artis #malaysia 



Instant shawl Ranecca

By aida naim collection

Sarung semudah abc

Boleh ajust sampai L

Berminat whatspa kami

016 9645544 @ tinggalkan no hp diruang komen

#tudungmurah #shawl #astrogempak #putrajaya #terengganu
#selangor #cantik #murah #bergaya #selesa #instantshawl #rozitachewan #artis #malaysia 

Instant shawl Ranecca

By aida naim collection

Sarung semudah abc

Boleh ajust sampai L

Berminat whatspa kami

016 9645544 @ tinggalkan no hp diruang komen

#tudungmurah #shawl #astrogempak #putrajaya #terengganu
#selangor #cantik #murah #bergaya #selesa #instantshawl #rozitachewan #artis #malaysia 

Tuesday, 6 June 2017

CARA CARA BUAT TAUQEH SENDIRI


Ramaikan kawan2 nak tau buat tauqeh sendiri..meh sini cik villa nak tunjuk cara paling senang dan tersangatlah mudah. Ni kalau tengok2 kat anak2 pasti mereka pun sibuk nak buat.

Rasa teruja dan seronok tau bila kita berjaya buat walaupun sekadar tauqeh...
Haa..haa ada cik villa kisah klu kene kecam

Note: syira ereena tu anak cik villa ye awk2 semua jangan dok pikir cik villa copy paste lak

nak buat tauqeh wajib ada kacang hijau tau..haa..haaa.klu guna kacang lain tak le nanti jadi apa

bahan2
kacang hijau
kotok minuman @botol mineral

#tauqeh
#tauqehcikvilla
#terjaminbersih
#ygpentinghalal
#krupkrapgitu
#tauqehbuatsendiri




Sukatan cik villa bagi ni untuk botol meneral besar dan sukatan untuk kotak minum tu ye.
Cik Villa guna sukatan senduk Nasi.
1 senduk + 2 sudu besar kacang hijau

kalau nak guna botol meneral kecik tu cukup le 3 sudu je ye..
 banyak2 nantika tak leh bernafas tauqeh hanpa nanti
kesian dia


Cik Villa Rendam sampai kembang dulu kacang hijau ni.
kalau hangpa tak nak rendam pun tak pe.tapi hangpa kene rajin lah ye siram 5 6 kali sehari untuk hari pertama tu..Cik Villa ni jenis malas dan 1 lagi takut lupo...Cik Villa cari jalan mudah je dan jimat masa



Dah kembang tu hangpa masukle dalam botol atau kotak minuman tu.
 (pic tu usia tauqeh dah 1 hari ye)

Lupa lak Cik Villa nak bagi tau hangpa jangan lupa cucuk2 dengan pisau tapak minuman tu , untuk bagi laluan air keluar bila kita siram nanti.

kalau kotak gunting  4 bucu tapak bawah tu , jangan besar pulak guntingnya, nanti tak pasal2 kacang hijau keluar kot lubang tu.

Tauqeh ni dalam proses dia takut cahaya, haa..haa  sebab tu tauqeh tu putih jadi hangpa kene simpan kat tempat gelap, Cik Villa simpan dalam kabinet dapur je, tak yah pening2 nak cari tempat gelapkan
semua nya di hujung cari.

Kalau guna kotak tak payah le simpan tempat gelap. memang dia dah duduk dlm gelap, Cik Villa Letak tepi singki je...tapi kene hati2lah ye,, silap hari bulan kene buang oleh en suami ingatkan sampah. kalau terjadi macam tu nasib hangpa lah ye . kene pesan awal2 kat en suami tu.


Cara siram dia mudah je, 
bukak penutup botol atau kotak tu letak je bawah paip air,
hahh kan hangpa nampak air keluar ikut lubang yg hangpa cucuk2 tadi.

kene ingat ye. nak simpan tauqeh tu tos betul2 jangan ada air bertakung lak dlm botol atau kotak tu, setakat yg air melekat kat tauqeh tu tak pe.  kalau tak nanti busuk tauqeh tu.
takut nanti kacang tak sempat bertukar rupa..sia2 je hangpa buat.




Nak tau tauqeh tu dah matang ke belum agak2 hangpalah, kalau dah nampak cantik tu boleh le tuai ye
biasa tempoh 4 ke 6 hari

jangan lobih hari lak , nanti  lemau tauqeh tu.

tapi hangpa jangan pulak terkejut bila keluarkan tauqeh tu nanti nampak akar tauqeh  tak terurus.
hii...hii jadi hangpa lah kene uruskan nak bagi dia nampak cantik.
cabut le akar tauqeh tu ye, kalau malas masak je terus macam tu, tak ada masalah pun makan,
lagi pun memang sah2 bersih kita yg buat



Cik Villa guna kotak susu ni,, start hari ni jangan buang kotak2 susu ni,
berguna tau, boleh buat tauqeh,

satu lagi Cik Villa lupa nak bagi tau,, jangan lupa basuh dulu kotak susu tu, kalau tak nanti
tauqeh tak jadi


tarrraa ni lah kejadiannya.. tauqeh ni Cik Villa dah uruskan
ekornya dah dicabut.
yang ni hasil tauqeh dalam KOTAK


Dan yang ni pulak hasil dari BOTOL MINERAL

Cik Villa nak dapat hasil ni bukan sekali terus jadi cantik tau, dah berkali kali cuba baru dapat hasil yang cantik sama macam kita beli kat kedai

nanti bila hangpa dah pandai buat, tak terpikir dah nak beli tauqeh kat luar tu, nak2 bila pikir berapa ramai le tangan yg celup2 air tauqeh tu,,tak lalu wehh nak makan,

Berbaloi2 tau buat sendiri ni, krup krap krupp krapp lg tauqeh ni
semestinya bersih dan terjamin halalnya

semoga perkongsian serba sedikat dr Cik Villa ni dapat hangpa merasa hasil tangan sendiri

Apa2 pun Cik villa minta maaf No kalau hangpa tak sukaa

SELEMAT MENCUBA DENGAN JAYANYA
KALAU GAGAL JANGAN PUTUS ASA CUBA LAGI
PASTI HASIL MEMUASKAN

GOOD LUCKY


#tauqeh
#tauqehcikvilla
#terjaminbersih
#ygpentinghalal
#krupkrapgitu
#tauqehbuatsendiri
#puashati


Saturday, 13 May 2017

Instant shawl

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida
Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida

Instant shawl 2 loop.

Sarung2 dah siap,,

Senang dan selesa dipakai di hari raya

Nak harga promosi whatsap utk first response

www.wasap.my//60169645544

#tudungcantik
#tudungmurah
#intanstshawl
#sarung
#bergaya
#eklusif
#shawl
#tudungfarida
#cikgu
#jururawat
#nurse

RESEPI SATAY IKAN

Dulu masa kecik. Keluar je pintu sekolah, wajib beli saty ikan ni. 1 cucuk 10 sen. Skrg nak dpat susah. Tak semua pasar malam ada jual.. Ma...